Print Options:

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Μερίδες4 ΜερίδεςΠροετοιμασία10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος2 hrs 10 λεπτάΣυνολικός Χρόνος2 hrs 20 λεπτά

 1 χταπόδι μεγάλο
 500 g κοφτό μακαρονάκι
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
 2 φύλλα δάφνης
 23 κόκκους μπαχάρι
 1 πρέζα θυμάρι
 αλάτι - πιπέρι
 ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι
 2 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
1

1) Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε καλά, το κεφάλι και την κουκούλα.

2

2) Βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό, το ξύδι, το χταπόδι περίπου για 1 ώρα. Αφού έχει βράσει το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.

3

3) Προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για 2' ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει.

4

4) Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2', να πάρει βράση και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και τα 2 1/2 φλ. νερό. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.

5

5) Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια αλ τε ντε και τα προσθέτουμε με λίγο νερό του βρασμού στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίζουμε.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

μερίδες 0