Υλικά |
Διαδικασία1 1) Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε καλά, το κεφάλι και την κουκούλα. 2 2) Βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό, το ξύδι, το χταπόδι περίπου για 1 ώρα. Αφού έχει βράσει το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν διάφανα. 3 3) Προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για 2' ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει. 4 4) Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2', να πάρει βράση και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και τα 2 1/2 φλ. νερό. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. 5 5) Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια αλ τε ντε και τα προσθέτουμε με λίγο νερό του βρασμού στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίζουμε. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
1) Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε καλά, το κεφάλι και την κουκούλα.
2) Βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό, το ξύδι, το χταπόδι περίπου για 1 ώρα. Αφού έχει βράσει το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.
3) Προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για 2' ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει.
4) Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2', να πάρει βράση και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και τα 2 1/2 φλ. νερό. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
5) Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια αλ τε ντε και τα προσθέτουμε με λίγο νερό του βρασμού στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίζουμε.
Kαλή όρεξη!