Ποσότητες6 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα4 ώρεςΣυνολο4 ώρες 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού να ζεσταθεί μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

2

Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3

Αλείφουμε το κρέας με το βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.

4

Το βάζουμε στη γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα. Πιέζουμε την επιφάνεια του κρέατος για να κολλήσουν τα μπαχαρικά. Χαράζουμε το μπούτι σε διαφορετικα σημεία και βάζουμε μεσα τα σκόρδα.

5

Βάζουμε το μπούτι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 3,5 ώρες περίπου. μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε και το κρασί. Αν τυχόν ροδίσει παραπάνω από το επιθυμητό, πριν την ώρα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε τα τελευταία 10-12 λεπτά.

Καλή επιτυχία !!

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού να ζεσταθεί μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

2

Πλένουμε το μπούτι και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3

Αλείφουμε το κρέας με το βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.

4

Το βάζουμε στη γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα. Πιέζουμε την επιφάνεια του κρέατος για να κολλήσουν τα μπαχαρικά. Χαράζουμε το μπούτι σε διαφορετικα σημεία και βάζουμε μεσα τα σκόρδα.

5

Βάζουμε το μπούτι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 3,5 ώρες περίπου. μετά την πρώτη ώρα προσθέτουμε και το κρασί. Αν τυχόν ροδίσει παραπάνω από το επιθυμητό, πριν την ώρα του, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε τα τελευταία 10-12 λεπτά.

Καλή επιτυχία !!

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο