Print Options:

Βαρένικα Πόντου

Ποσότητες1 ServingΠροετοιμασία20 λεπτάΜαγείρεμα20 λεπτάΣυνολο40 λεπτά

Τόσο απλό και τόσο νόστιμο ταυτόχρονα! Αγαπημένο φαγητό των Ποντίων που το "έφεραν" οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι στην Ελλάδα, το 1922-23.

 1 kg αλεύρι
 2 αυγά
 1 κ.γ. αλάτι
 1 cup νερό
 λίγο βούτυρο
 ½ kg φέτα ή μεζύθρα
 1 αυγό (για τη γέμιση)
1

1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.

2

2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

3

3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.

4

4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .

5

5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.