Τόσο απλό και τόσο νόστιμο ταυτόχρονα! Αγαπημένο φαγητό των Ποντίων που το "έφεραν" οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι στην Ελλάδα, το 1922-23.
1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.
2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.
4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .
5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.