Τόσο απλό και τόσο νόστιμο ταυτόχρονα! Αγαπημένο φαγητό των Ποντίων που το "έφεραν" οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι στην Ελλάδα, το 1922-23.

Μερίδες1 Serving
Προετοιμασία20 minsΜαγείρεμα20 minsΣύνολο40 mins

1

1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.

2

2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

3

3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.

4

4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .

5

5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

 

Ingredients

Directions

1

1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.

2

2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.

3

3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.

4

4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .

5

5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.

Βαρένικα Πόντου