Μερίδες1 Μερίδα

Υλικά

Διαδικασία

1

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανόιγουμε μια λακουβίτσα στη μέση.

2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο σε κυβάκια και τη ζάχαρη ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

3

Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μίγμα ώστε να πάρουν περίπου την ίδια θερμοκρασία και τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα ανακτεύοντας.

4

Λιώνουμε και τη μαγιά με ελάχιστο νεράκι ή με λίγο από το μίγμα και την ρίχνουμε κι αυτή μέσα στην κατσαρόλα.

5

** Προσοχή: Δεν θέλουμε να βράσουν τα υλικά μας αλλα να ζεσταθούν ελάχιστα.

6

Ρίχνουμε το μίγμα της κατσαρόλας στην λακούβα που έχουμε κάνει στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά. Δεν τα ζυμώνουμε, απλά διπλώνουμε τη ζύμη. Εάν κολλάει παρα πολύ η ζύμη μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Δεν θέλουμε να γίνει σφηχτή ή ζύμη αλλα ισα ίσα να ξελολάει από τα χέρια.

7

Σκεπάζουμε τη λεκάνη μας με μια μεμβράνη και την τυλίγουμε με μια κουβέρτα. Την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος αφήνουμε ώστε να φουκώσει η ζύμη. Μετά από μιάμιση ώρα που ήδη θα έχει φουσκώσει λίγο το ζυμάρι το διπλώνουμε σταυρωτά δύο τρεις φορές. Αλλα και πάλι δεν ζυμώνουμε.. απλά διπλώνουμε.

8

Ξανασκεπάσουμε τη λεκάνη με τη κουβέρτα και το ξεχνάμε για 3 - 4 ώρες. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

9

Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε χαλαρές πλεξούδες, τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο.

10

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 25 λεπτά.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανόιγουμε μια λακουβίτσα στη μέση.

2

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο σε κυβάκια και τη ζάχαρη ώστε να λιώσει πιο εύκολα. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

3

Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μίγμα ώστε να πάρουν περίπου την ίδια θερμοκρασία και τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα ανακτεύοντας.

4

Λιώνουμε και τη μαγιά με ελάχιστο νεράκι ή με λίγο από το μίγμα και την ρίχνουμε κι αυτή μέσα στην κατσαρόλα.

5

** Προσοχή: Δεν θέλουμε να βράσουν τα υλικά μας αλλα να ζεσταθούν ελάχιστα.

6

Ρίχνουμε το μίγμα της κατσαρόλας στην λακούβα που έχουμε κάνει στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά. Δεν τα ζυμώνουμε, απλά διπλώνουμε τη ζύμη. Εάν κολλάει παρα πολύ η ζύμη μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Δεν θέλουμε να γίνει σφηχτή ή ζύμη αλλα ισα ίσα να ξελολάει από τα χέρια.

7

Σκεπάζουμε τη λεκάνη μας με μια μεμβράνη και την τυλίγουμε με μια κουβέρτα. Την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος αφήνουμε ώστε να φουκώσει η ζύμη. Μετά από μιάμιση ώρα που ήδη θα έχει φουσκώσει λίγο το ζυμάρι το διπλώνουμε σταυρωτά δύο τρεις φορές. Αλλα και πάλι δεν ζυμώνουμε.. απλά διπλώνουμε.

8

Ξανασκεπάσουμε τη λεκάνη με τη κουβέρτα και το ξεχνάμε για 3 - 4 ώρες. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

9

Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε χαλαρές πλεξούδες, τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο.

10

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 25 λεπτά.

Τα τσουρέκια της θείας Δέσπως