Print Options:

Τορτελίνι με μπρόκολο

Μερίδες1 ΜερίδαΣυνολικός Χρόνος30 λεπτά

Αύτα είναι ευκολα φαγητά. Και εύκολα και γρήγορα. Τα πιάτα του εργένη και του φοιτητή. Πανεύκολα τορτελίνια με μπρόκολο. Το πολύ σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμα.

 500 g τορτελίνι
 1 μπρόκολο (300γρ)
 150 g κρέμα γάλακτος
 1 φλιτζ.τριμμένο τυρί
 αλάτι
  πιπέρι
1

Κόβουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε νερό που ήδη βράζει και το αφήνουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσοχή να μη λιώσει.

2

Βράζουμε τα τορτελίνια και κρατάμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει.

3

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

4

Προσθέτουμε 5-6 κουταλιές τις σούπας από το νερό που έχουμε κρατήσει. Ρίχνουμε λίγο παραπάνω από το μισό τριμμένο τυρί μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

5

Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό τα ζυμαρικά.

6

Βάζουμε τα τορτελίνι στο μπολ που θα τα σερβίρουμε προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

7

Ρίχνουμε λίγη λίγη την σάλτσα ανακατεύοντας για να πάει παντού. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο πιπέρι.

8

Kαλή όρεξη!