Μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά δεν χρειάζετε να μας φοβίζει. Το παστίτσιο είναι ένα φαγητό σχετικά εύκολο να γίνει. Ας το φτιάξουμε λοιπόν και ας ξετρελάνουμε όλους όσους θα το δοκιμάσουν
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με τα αβγά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
Οταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, όμως στο τέλος η σάλτσα του κιμά θα πρέπει να μην έχει πολλά υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη φέτα και την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα για να διαλυθεί και να μην κολλήσει. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κατόπιν ρίχνουμε την γραβιέρα και ομογενοποιούμε.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και διατηρούμε τη μπεσαμέλ ζεστή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C
Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Τέλος σκεπάζουμε ομοιόμορφα με την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ώσπου να ψηθεί η μπεσαμέλ και να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Kαλή όρεξη!
Servings 4