Print Options:

Σπετσοφάι

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

Λάτρεις της πιπεριάς άλλα και του πικάντικου. Σπετσοφάι..Ένα πιάτο ιδανικό να το συνοδέψεις και με ένα τσιπουράκι.

 400 g χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
 400 g πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
 2 tbsp πελτέ ντομάτας
 100 ml ελαιόλαδο
 200 g ντομάτα κονκασέ
 100 ml λευκό κρασί
 1 tbsp πάπρικα καπνιστή
 αλάτι - πιπέρι
1

Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά .

2

Ρίχνουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

3

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και την πάπρικα, χαμηλώνουμε σε μέτριο προς χαμηλό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Servings 4