Print Options:

Σπανακόρυζο

Ποσότητες4 ServingsΜαγείρεμα45 λεπτά

Ένα πολύ νόστιμο, γρήγορο, οικονομικό και θρεπτικό φαγητό που δε πρέπει να λείπει από τις επιλογές της εβδομάδας!!

suntages spanaki

 1 kg Σπανάκι
 1 ποτήρι του ελληνικού καφέ Ρύζι
 1 Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
 3 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
 Αλάτι - Πιπέρι
 1 Λεμόνι
1

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.

2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα με ζεματιστό νερό για 10' και το στραγγίζουμε.

3

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν για δέκα λεπτά.

4

Ρίχνουμε το ρύζι και βάζουμε δύο κούπες βραστό νερό (περίπου σκεπάζεται το σπανάκι από το νερό).

5

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4