Μια μακαρονάδα πικάντικη με αντζούγιες, ελιές και μπούκοβο!Τέλεια ιταλική συνταγή.. Μακαρόνια αλα πουτανέσκα!!

Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα35 λεπτάΣυνολο45 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και το φέρνουμε σε βρασμό.

2

Xαράζουμε ένα σταυρό στη βάση κάθε ντομάτας και τις βουτάμε μέσα στο νερό για 1 λεπτό.

3

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ σε κρύο νερό με παγάκια και τις στραγγίζουμε.

4

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες τους και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους Κρατάμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.

5

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι που το έχουμε βάλει να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο.

6

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας τα φιλέτα του ψαριού για να λιώσουν.

7

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις ελιές, την κάπαρη,ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

8

Αλατοπιπερώνουμε λοιπόν ελαφρά. (Οι ελιές και η κάπαρη είναι ήδη αλμυρά) Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου άλλα 2 λεπτά λιγότερο απο τον αναγραφόμενο χρόνο.

9

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά χωρίς να τα κρυώσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

10

Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη στη φωτιά για να δέσουν με τη σάλτα και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

11

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα ελαιόλαδο

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και το φέρνουμε σε βρασμό.

2

Xαράζουμε ένα σταυρό στη βάση κάθε ντομάτας και τις βουτάμε μέσα στο νερό για 1 λεπτό.

3

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ σε κρύο νερό με παγάκια και τις στραγγίζουμε.

4

Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες τους και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους Κρατάμε τις ντομάτες σε ένα μπολ.

5

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι που το έχουμε βάλει να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο.

6

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με ξύλινη κουτάλα σπάζοντας τα φιλέτα του ψαριού για να λιώσουν.

7

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις ελιές, την κάπαρη,ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

8

Αλατοπιπερώνουμε λοιπόν ελαφρά. (Οι ελιές και η κάπαρη είναι ήδη αλμυρά) Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου άλλα 2 λεπτά λιγότερο απο τον αναγραφόμενο χρόνο.

9

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά χωρίς να τα κρυώσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν, και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

10

Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη στη φωτιά για να δέσουν με τη σάλτα και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

11

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα ελαιόλαδο

Kαλή όρεξη!

Spaghetti alla Puttanesca