Πρωταγωνιστής του πιάτου σήμερα, το μανιτάρι.

Ας φτιάξουμε μια σουπίτσα με νοστιμότατα μανιταράκια και πολλά μυρωδικά.

[cooked-sharing]

Yields4 Servings
Cook Time35 minsTotal Time35 mins

Για το αβγολέμονο:

1

Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος τους.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί το ρύζι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

3

Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει η σούπα για 20 λεπτά.

Για το αυγολέμονο
4

Χτυπάμε τα καλά τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το λεμόνι, μερικές κουταλιές από την σούπα και ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μη κόψει το αβγό.

5

Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Category

Ingredients

Για το αβγολέμονο:

Directions

1

Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος τους.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί το ρύζι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

3

Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει η σούπα για 20 λεπτά.

Για το αυγολέμονο
4

Χτυπάμε τα καλά τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το λεμόνι, μερικές κουταλιές από την σούπα και ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μη κόψει το αβγό.

5

Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σούπα με μανιτάρια