Πρωταγωνιστής του πιάτου σήμερα, το μανιτάρι.

Ας φτιάξουμε μια σουπίτσα με νοστιμότατα μανιταράκια και πολλά μυρωδικά.

Ποσότητες4 Servings
Μαγείρεμα35 λεπτάΣυνολο35 λεπτά

Υλικά

Για το αβγολέμονο:

Διαδικασία

1

Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος τους.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί το ρύζι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

3

Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει η σούπα για 20 λεπτά.

Για το αυγολέμονο
4

Χτυπάμε τα καλά τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το λεμόνι, μερικές κουταλιές από την σούπα και ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μη κόψει το αβγό.

5

Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για το αβγολέμονο:

Directions

1

Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος τους.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί το ρύζι και ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

3

Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει η σούπα για 20 λεπτά.

Για το αυγολέμονο
4

Χτυπάμε τα καλά τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το λεμόνι, μερικές κουταλιές από την σούπα και ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μη κόψει το αβγό.

5

Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σούπα με μανιτάρια