Print Options:

Σουφλε πατάτας με αλλαντικά

Ποσότητες3 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα30 λεπτάΣυνολο40 λεπτά

 2 πατάτες
 350 ml κρέμα γάλακτος
 4 αυγά
 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον
 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
 300 g γκούντα
 150 g αλεύρι
 1 κ.γ. μπέικιν
 αλάτι - πιπέρι
1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε.

2

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες.

3

Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το. αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

4

Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και το βούτυρο λιωμένο.

5

Προσθέτουμε τα αλλαντικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

6

Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο βούτυρο και στρώνουμε τις πατάτες.

7

Ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας από πάνω και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Καλή Επιτυχία!

Nutrition Facts

Μερίδες 3