Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα45 λεπτάΣυνολο55 λεπτά

Υλικά

Σάλτσα:

Διαδικασία

1

1) Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα μανιτάρια να σοταριστούν.

2

2) Προσθέτουμε τις νομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 7 λεπτά που έχει μαγειρευτεί, σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

3

3) Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει από το κεφάλι και το εντεράκι, μέχρι να αλλάξουν χρώμα .Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές.

4

4) Στο ίδιο βούτυρο, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον κρόκο. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.

5

5) Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό σε δόσεις. Κάθε φορά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πρέπει να τον απορροφάει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη δόση ζωμού. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι με τον κόκκο να κρατάει λίγο.

6

6) Όταν βράσει και χυλώσει, προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε ήδη έτοιμη , ανακατεύουμε προσεκτικά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

7

7) Αναμιγνύουμε και τις γαρίδες. Σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Σάλτσα:

Directions

1

1) Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα μανιτάρια να σοταριστούν.

2

2) Προσθέτουμε τις νομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 7 λεπτά που έχει μαγειρευτεί, σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

3

3) Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει από το κεφάλι και το εντεράκι, μέχρι να αλλάξουν χρώμα .Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές.

4

4) Στο ίδιο βούτυρο, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον κρόκο. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.

5

5) Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό σε δόσεις. Κάθε φορά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πρέπει να τον απορροφάει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη δόση ζωμού. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι με τον κόκκο να κρατάει λίγο.

6

6) Όταν βράσει και χυλώσει, προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε ήδη έτοιμη , ανακατεύουμε προσεκτικά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

7

7) Αναμιγνύουμε και τις γαρίδες. Σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Ριζότο με γαρίδες