Μια συνταγή για ρύζι ξεχωριστό. Βάζουμε μελιτζάνα μέσα στο ρυζάκι και γίνεται εξαιρετικό.

Ποσότητες4 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣύνολο50 λεπτά

1

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.

2

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας καλά.

4

Προσθέτουμε νερό στην διπλάσια ποσότητα του ρυζιού και σιγοβράζουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό.

5

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Υλικά

Οδηγίες

1

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.

2

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας καλά.

4

Προσθέτουμε νερό στην διπλάσια ποσότητα του ρυζιού και σιγοβράζουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό.

5

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Ρύζι με μελιτζάνες