Μερίδες1 Μερίδα

Υλικά

Διαδικασία

1

Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν. Τα βάζουμε λίγα λίγα από το μπλέντερ να σπάσουν. Μόλις τα περάσουμε όλα από το μπλέντερ τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

2

Αφήνουμε το μίγμα για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά.

3

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

4

Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Πρέπει το λάδι να καλύπτει τους κεφτέδες ως τη μέση. Τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές γυρνώντας συνεχώς.

5

Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν. Τα βάζουμε λίγα λίγα από το μπλέντερ να σπάσουν. Μόλις τα περάσουμε όλα από το μπλέντερ τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

2

Αφήνουμε το μίγμα για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά.

3

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

4

Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Πρέπει το λάδι να καλύπτει τους κεφτέδες ως τη μέση. Τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές γυρνώντας συνεχώς.

5

Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Kαλή όρεξη!

Ρεβυθοκεφτέδες παραδοσιακοί