Print Options:

Ρεβύθια με κόκκινη σάλτσα

Ποσότητες4 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώραΣυνολο1 ώρα 10 λεπτά

Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.Τα ρεβύθια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών.

Ας φτιάξουμε λοιπόν για σήμερα πολύ νοστιμα ρεβύθια με κόκκινη σαλτσούλα.

 500 g ρεβύθια
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 4 ντομάτες τριμμένες
 1 κ.σ. πελτε ντομάτας
 3 καρότα ψιλοκομμένα
 0.50 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
 αλάτι - πιπέρι
 150 ml ελαιόλαδο
1

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.

2

Την άλλη μέρα τα βράζουμε περίπου 10' και τα σουρώνουμε.

3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και ρίχνουμε το καρότο. Σβήνουμε με τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και τ' αφήνουμε να πάρει 2 - 3 βράσεις. Προς το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.

4

Βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να χυλώσουν.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4