Print Options:

Ψαρονέφρι και πατατούλες baby

Ποσότητες3 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώραΣυνολο1 ώρα 10 λεπτά

 500 g πατατούλες baby
 700 g κομμάτια ψαρονέφρι
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 πράσα κομμένα
 4 καρότα κομμένα
 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
 0.50 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
 2 κ.σ. μαϊντανό
 αλάτι - πιπέρι
1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

3

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.

4

Προσθέτουμε το κρασί.

5

Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.

6

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.

7

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος , τον μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Καλή Όρεξη!!

Nutrition Facts

Μερίδες 3