Print Options:

Ψαρονέφρι και πατατούλες baby

Yields3 ServingsPrep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Μια εύκολη συνταγή με χοιρινό ψαρονέφρι, ένα πολύ τρυφερό κομμάτι κρέατος που μπορείτε να το μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα!

 500 g πατατούλες baby
 700 g κομμάτια ψαρονέφρι
 4 tbsp ελαιόλαδο
 2 πράσα κομμένα
 4 καρότα κομμένα
 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
 5 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
 2 tbsp μαϊντανό
 αλάτι - πιπέρι
1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

3

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.

4

Προσθέτουμε το κρασί.

5

Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.

6

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.

7

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος , τον μαϊντανό και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Καλή Όρεξη!!

Nutrition Facts

Servings 3