Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία5 λεπτάΜαγείρεμα30 λεπτάΣυνολο35 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Τρίβουμε την ντομάτα στον ρεντέ ή στο μούλτι χώρις την φλούδα και τα σπόρια.

3

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και στη συνέχεια το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 5 λεπτά.

5

Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νερό. Περίπου 1,5 φλιτζάνι.

6

Ανακατεύουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

7

Εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

8

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Τρίβουμε την ντομάτα στον ρεντέ ή στο μούλτι χώρις την φλούδα και τα σπόρια.

3

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και στη συνέχεια το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 5 λεπτά.

5

Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νερό. Περίπου 1,5 φλιτζάνι.

6

Ανακατεύουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

7

Εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

8

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Πρασόρυζο