Print Options:

Πράσα με μανιτάρια

Ποσότητες4 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα45 λεπτάΣυνολο55 λεπτά

Γιαχνί με πράσο και μανιτάρια.. Μια διαφορετική ιδιαίτερη συνταγή, ιδανική για χορτοφάγους άλλα και για όσους νηστεύουν.

 120 ml ελαιόλαδο
 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
 4 μεγάλα πράσακομμένα σε χοντρές ροδέλες
 3 μέτριες πατάτες
 500 g φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
 200 ml χυμό ντοματάκι κονσέρβα
 2 φύλλα δάφνης
 3 κόκκους μπαχάρι
 αλάτι - πιπέρι
1

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο για 2 - 3 λεπτά.

3

Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.

4

Προσθέτουμε το ντοματάκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη δάφνη και το μπαχάρι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά.

5

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Καλή Όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4