Print Options:

Πατάτες με διάφορα

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins

Μια συνταγή για πατάτες που μπορούμε να φάμε ως σαλάτα ή και ως κυριώς πιάτο. Πολύ νόστιμο και μια καλή ιδέα για τις ημερες της νηστείας.

 500 g πατάτες
 100 g λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
 100 g τσακιστές πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
 1 λεμόνι τις φλούδες
 1 tsp κάππαρη
 1 χούφτα φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
 15 tbsp ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι
1

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε ελαφρώς λιωμένες σε ένα ταψί αφού πρώτα εχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολα.

2

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

3

Ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς στην ψιλή τη σχάρα.

4

Βγάζουμε τις πατάτες.

5

Προσθέτουμε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις φλούδες του λεμονιού , τις ελιές και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και ξανάβάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά ώστε ξεροψηθούν.

Καλή επιτυχία..

Nutrition Facts

Servings 0