Print Options:

Παραδοσιακό Γιουβετσάκι

Ποσότητες1 ServingΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα2 ώρες 30 λεπτάΣυνολο2 ώρες 40 λεπτά

Ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Γιουβέτσι ένα από τα πιο συνηθισμένα πιάτα στο ελληνικό Κυριακάτικο τραπέζι.

suntages mageirikis giouvetsi

 350 g κριθαράκι
 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
 100 ml ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 Αλάτι, πιπέρι
 Τυρί για το σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα)
 1 kg Μοσχάρι
1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

3

Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σωτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

4

Τοποθετούμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, με την ντομάτα και το 1 ½ φλ. νερό.

5

Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες.

6

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.

7

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.

8

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180°C.

9

Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά.

10

Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.

11

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Kαλή όρεξη!