Print Options:

Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα

Ποσότητες1 ServingΠροετοιμασία5 λεπτάΜαγείρεμα10 λεπτάΣυνολο15 λεπτά

H ομελετα μόνο με αυγά είναι από τα πιο γρήγορα και νόστιμα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε. Τώρα αν συνδυάσουμε πατάτες και λουκάνικα γινεται ένα γεύμα-μεζές που θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς!

 6 Αυγά
 3 Πατάτες
 4 Λουκάνικα
 2 κ.σ. Κεφαλοτύρι
 2 κ.σ. Γκούντα
 2 κ.σ. Βούτυρο
 1 κ.σ. Γάλα
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Ελαιόλαδο
1

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.

2

Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνουμε.

3

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.

4

Όταν ροδίσει απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός δίσκου ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.