Η ιδανική λύση για να φάνε τα μικρά μας λαχανικά. Τα περισσότερα παιδάκια, αν δουν κουνουπίδι ή μπρόκολο δεν θέλουν καν να το δοκιμάσουν. Το ογκραντέν λαχανικών είναι το τέλειο καμουφλάζ..
Υλικά |
Διαδικασία1 Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα Το πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι. 2 Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μεγάλη και τα βάζουμε μέσα να βράσουν για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Στο τελευταίο 5 λεπτο ρίχνουμε μέσα και τα καρότα. 3 Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια κόβουμε τις φούντες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ. Κόβουμε και τα καρότα σε φέτες και τα ρίχνουμε από πάνω. 4 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. 5 Το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει και όταν πήξει και βγάζει φουσκάλες, η κρέμα είναι έτοιμη. 6 Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 7 Περιχύνουμε με την κρέμα τα λαχανικά προσεκτικά να πάει παντού. 8 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα Το πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μεγάλη και τα βάζουμε μέσα να βράσουν για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Στο τελευταίο 5 λεπτο ρίχνουμε μέσα και τα καρότα.
Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια κόβουμε τις φούντες και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ. Κόβουμε και τα καρότα σε φέτες και τα ρίχνουμε από πάνω.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει και όταν πήξει και βγάζει φουσκάλες, η κρέμα είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Περιχύνουμε με την κρέμα τα λαχανικά προσεκτικά να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Kαλή όρεξη!