Η φακή πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες,πρωτεΐνες και βιταμίνη Β δεν πρέπει να λείπει απο την διατροφή μας.

Μερίδες4 Μερίδες
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη ή το δεντρολίβανο, τις φακές και το νερό.

3

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με τις φακές, μέχρι να χυλώσουν και να πήξει η σούπα. Αν δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

5

Παρά το ότι έχει ντομάτα, ταιριάζει και εδώ λίγο ξύδι και βέβαια πιπέρι.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη ή το δεντρολίβανο, τις φακές και το νερό.

3

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με τις φακές, μέχρι να χυλώσουν και να πήξει η σούπα. Αν δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

5

Παρά το ότι έχει ντομάτα, ταιριάζει και εδώ λίγο ξύδι και βέβαια πιπέρι.

Kαλή όρεξη!

Νόστιμη Φακή