Η φακή πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες,πρωτεΐνες και βιταμίνη Β δεν πρέπει να λείπει απο την διατροφή μας.

Yields4 Servings
Cook Time45 mins
1

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη ή το δεντρολίβανο, τις φακές και το νερό.

3

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με τις φακές, μέχρι να χυλώσουν και να πήξει η σούπα. Αν δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

5

Παρά το ότι έχει ντομάτα, ταιριάζει και εδώ λίγο ξύδι και βέβαια πιπέρι.

Kαλή όρεξη!

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη ή το δεντρολίβανο, τις φακές και το νερό.

3

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με τις φακές, μέχρι να χυλώσουν και να πήξει η σούπα. Αν δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

5

Παρά το ότι έχει ντομάτα, ταιριάζει και εδώ λίγο ξύδι και βέβαια πιπέρι.

Kαλή όρεξη!

Νόστιμη Φακή