Η φακή πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες,πρωτεΐνες και βιταμίνη Β δεν πρέπει να λείπει απο την διατροφή μας.

Μερίδες4 Servings
Μαγείρεμα45 mins

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη ή το δεντρολίβανο, τις φακές και το νερό.

3

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με τις φακές, μέχρι να χυλώσουν και να πήξει η σούπα. Αν δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

5

Παρά το ότι έχει ντομάτα, ταιριάζει και εδώ λίγο ξύδι και βέβαια πιπέρι.

Kαλή όρεξη!

Category

Ingredients

Directions

1

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη δάφνη ή το δεντρολίβανο, τις φακές και το νερό.

3

Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με τις φακές, μέχρι να χυλώσουν και να πήξει η σούπα. Αν δεν τη θέλουμε πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

5

Παρά το ότι έχει ντομάτα, ταιριάζει και εδώ λίγο ξύδι και βέβαια πιπέρι.

Kαλή όρεξη!

Νόστιμη Φακή