Print Options:

Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο

Ποσότητες5 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώραΣυνολο1 ώρα 10 λεπτά

Μια απλή και κυριώς νόστιμη συνταγή για μπριζόλες!! Η χοιρινή μπριζόλα, αποτελεί πηγή ενέργειας σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, βασικές βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β6,10); παντοθενικό οξύ και ανόργανα στοιχεία (φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο).

 5 χοιρινές μπριζόλες
 5 πατάτες κομένες κυδωνάτες
 0.50 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
 1 κ.σ. ρίγανη
 1 κ.σ. αλάτι
 0.50 κ.γ. μαύρο πιπέρι
 2 κ.σ. μουστάρδα
 250 g μανιτάρια
 1 μεγάλο λεμόνιτον χυμό
1

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

2

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και τα μανιτάρια επίσης. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

3

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.

Καλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 5