Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Μια μερίδα μπάμιες δίνει στον οργανισμό μας πάνω από το 30% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε και επίσης δίνει το 50% της βιταμίνης C που χρειάζεται ένας ενήλικας. Περιέχει ουσίες με αντιοξειδωτική δράση και επίσης περιέχει αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο.

Ποσότητες1 Serving
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣυνολο50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

2

Προσθέτουμε τις μπάμιες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες καθόλου, τις αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά ανακινώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τις βράζουμε περίπου 30- 40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

2

Προσθέτουμε τις μπάμιες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες καθόλου, τις αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά ανακινώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τις βράζουμε περίπου 30- 40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Μπάμιες λαδερές