Συνήθως όταν ακούμε για μπακαλιάρο το μυαλό μας πάει στην 25η Μαρτιού. Είναι η μέρα που αν όχι όλα, τα περισσότερα σπίτια έχουν στο τραπέζι τους μπακαλιάρο με τι άλλο πέρα απο σκορδαλιά. Γιατί όμως να το απολαμβάνουμε μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα, αφού μπορούμε να τον βρούμε εύκολα όποιαδήτποτε στιγμή.

Ας μαγειρέψουμε λοιπόν μπακαλιάρο με νοστιμότατη σκορδαλιά!

Ποσότητες1 Serving
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα50 λεπτάΣυνολο1 ώρα

Υλικά

Για το κουρκούτι:
Για την σκορδαλιά

Διαδικασία

1

Πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε φέτες και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό. Τον αφήνουμε όλο το βράδυ στο νερό ώστε να ξαρμυρίσει. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε την πέτσα και τα μεγάλα κόκαλα και τον στεγνώνουμε.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι
2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

3

Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα. Ανακατεύουμε. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες.Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλέυρι ,αν είναι πολύ ρευστό ή μπύρα,αν έσφιξε πολύ. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.

Για την σκορδαλιά
4

Βάζουμε νερό σ΄ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί.

5

Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.

6

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή.

7

Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό.

8

*Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Kαλή όρεξη !

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για το κουρκούτι:
Για την σκορδαλιά

Directions

1

Πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε φέτες και τον βάζουμε σε μπόλικο νερό. Τον αφήνουμε όλο το βράδυ στο νερό ώστε να ξαρμυρίσει. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε την πέτσα και τα μεγάλα κόκαλα και τον στεγνώνουμε.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι
2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γραμμάρια αλεύρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

3

Τα κάνουμε σαν ένα ηφαίστειο και στο κέντρο ρίχνουμε τη μπύρα. Ανακατεύουμε. Πρέπει να είναι κάπως ρευστό αλλά ταυτόχρονα κολλώδες.Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλέυρι ,αν είναι πολύ ρευστό ή μπύρα,αν έσφιξε πολύ. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.

Για την σκορδαλιά
4

Βάζουμε νερό σ΄ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί.

5

Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.

6

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή.

7

Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό.

8

*Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Kαλή όρεξη !

Μπακαλιάρος σκορδαλιά