Από τα αγαπημένα κομμάτια κρέας είναι το ψαρονέφρι. Το λατρεύω! Είναι μαλακό και όπως και να το μαγειρέψω γίνεται νοστιμότατο.

Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα20 λεπτάΣυνολο30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Χτυπάμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να απλώσουν λίγο.

2

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αφού το αφήσουμε να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Στο ιδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.

4

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

5

Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ελέγχωντας ότι έχει ψηθεί το κρέας και διατηρείτε ζουμερό.

6

Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον.

Kαλή όρεξη!

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Χτυπάμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να απλώσουν λίγο.

2

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αφού το αφήσουμε να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Στο ιδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.

4

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

5

Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ελέγχωντας ότι έχει ψηθεί το κρέας και διατηρείτε ζουμερό.

6

Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον.

Kαλή όρεξη!

Μελωμένο ψαρονέφρι