Ποσότητες1 Serving
Συνολο1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

Σιρόπι:
Γαρνίρισμα:

Διαδικασία

1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μίγμα καλά να ενωθεί με το χέρι.

4

Διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι, τη σόδα και το ρίχνουμε στο μίγμα σιγά σιγά. Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη ωραία και μαλακή. Την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα παίρνοντας 1 κουταλιά περίπου ζύμη τη φορά.

5

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

6

Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μελώσουμε.

Μελώνουμε τα μελομακάρωνα:
7

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

8

Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά

9

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε με προσοχή ένα-ένα τα μελομακάρονα στην κατσαρόλα με το καυτό σιρόπι για 3 λεπτά και τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, ώστε το σιρόπι να στραγγίζει.

10

Τα τοποθετούμε σε μιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα, γαρίφαλο και καρύδια

Καλή Επιτυχία!

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Σιρόπι:
Γαρνίρισμα:

Directions

1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μίγμα καλά να ενωθεί με το χέρι.

4

Διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι, τη σόδα και το ρίχνουμε στο μίγμα σιγά σιγά. Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη ωραία και μαλακή. Την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα παίρνοντας 1 κουταλιά περίπου ζύμη τη φορά.

5

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

6

Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μελώσουμε.

Μελώνουμε τα μελομακάρωνα:
7

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

8

Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βρασμό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά

9

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε με προσοχή ένα-ένα τα μελομακάρονα στην κατσαρόλα με το καυτό σιρόπι για 3 λεπτά και τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, ώστε το σιρόπι να στραγγίζει.

10

Τα τοποθετούμε σε μιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα, γαρίφαλο και καρύδια

Καλή Επιτυχία!

Μελομακάρονα