Υπάρχουν πιο εύκολα φαγήτα από τις μακαρονάδες;

Λιγκουίνι με τόνο.. Ένα πιάτο που θα βάλουν στο πρόγραμμα σίγουρα οι φοιτητές και εργένηδες της παρέας.

Είναι πανέυκολο και φυσικά πεντανόστιμο.

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time40 minsTotal Time45 mins
1

Βράζουμε τα λιγκουίνι και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε κρατώντας όμως λίγο απο το νερό τους.

2

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον σπάμε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη βότκα. Πέριμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει βράση.

3

Ρίχνουμε τα λιγκουίνι και 3-4 κουταλιές απο το νερό που κρατήσαμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Βράζουμε τα λιγκουίνι και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε κρατώντας όμως λίγο απο το νερό τους.

2

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον σπάμε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη βότκα. Πέριμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει βράση.

3

Ρίχνουμε τα λιγκουίνι και 3-4 κουταλιές απο το νερό που κρατήσαμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Λιγκουίνι με τόνο