Print Options:

Λεμονάτο μοσχαράκι

Ποσότητες4 Servings

Η κλασσική συνταγή γιαγιάς. Μοσχαράκι λεμονάτο, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας η καλή.

suntages mageirikis lemonato-mosxaraki

 1 kg μοσχάρι (κιλώτο)
 1 μέτρια κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο
 100 ml ελαιόλαδο
 1 ποτηράκι κρασί
 2 λεμόνια
 αλάτι, πιπέρι
 1 κ.γ. αλεύρι
1

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.

3

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.

4

Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

5

Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, διαλύουμε σε λίγο ζουμί από το φαγητό το αλεύρι. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4