Η κλασσική συνταγή γιαγιάς. Μοσχαράκι λεμονάτο, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας η καλή.

Ποσότητες4 Servings

Υλικά

Διαδικασία

1

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.

3

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.

4

Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

5

Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, διαλύουμε σε λίγο ζουμί από το φαγητό το αλεύρι. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Kαλή όρεξη!

Category

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να γίνει το κρεμμύδι διάφανο.

3

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.

4

Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

5

Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, διαλύουμε σε λίγο ζουμί από το φαγητό το αλεύρι. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Kαλή όρεξη!

Λεμονάτο μοσχαράκι