Print Options:

Λάχανο κοκκινιστό

Ποσότητες1 ServingΜαγείρεμα45 λεπτά

 1 μέτριο λάχανο χοντροκομένο
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 2 κλωνάρια σέλερι
 250 g χυμό ντομάτας
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 4 κόκκοι μπαχάρι
 αλάτι - πιπέρι
1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

2

Προσθέτουμε το σέλερι και σωτάρουμε για 2' ακόμη.

3

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά, μολίς βράσει την προσθέτουμε στο λάχανο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζετε.

5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

6

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας.

Kαλή όρεξη!