Μερίδες1 Πιάτο
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά

1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

2

Προσθέτουμε το σέλερι και σωτάρουμε για 2' ακόμη.

3

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά, μολίς βράσει την προσθέτουμε στο λάχανο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζετε.

5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

6

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

2

Προσθέτουμε το σέλερι και σωτάρουμε για 2' ακόμη.

3

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά, μολίς βράσει την προσθέτουμε στο λάχανο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζετε.

5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

6

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας.

Kαλή όρεξη!

Λάχανο κοκκινιστό