Μερίδες1 Μερίδα
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

2

Προσθέτουμε το σέλερι και σωτάρουμε για 2' ακόμη.

3

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά, μολίς βράσει την προσθέτουμε στο λάχανο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζετε.

5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

6

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'-3'.

2

Προσθέτουμε το σέλερι και σωτάρουμε για 2' ακόμη.

3

Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 12'-15΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

4

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα να βράσει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι για 10' σε μέτρια φωτιά, μολίς βράσει την προσθέτουμε στο λάχανο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζετε.

5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το λάχανο.

6

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με πάπρικα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή σαν συνοδευτικό με ψητό κρέας.

Kαλή όρεξη!

Λάχανο κοκκινιστό