Το λαβράκι ανήκει στα λιπαρά ψάρια με μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στη μεσσηνιακή κουζίνα, καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά.
Λαβράκι λοιπόν σήμερα με σπανάκι στη λαδόκολα!!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins

Υλικά

 6 φιλέτα από λαυράκι
 500 g φρέσκο σπανάκι, τρυφερό
 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
 2 tbsp καυκαληθρες και άνηθο
 2 μεγάλα λεμόνιατον χυμό
 ξύσμα ένος λεμονιού
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε φύλλα , το σoτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Το αφήνουμε να στεγνώσει.

2

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε το σπανάκι χόρτα, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα και 3 κ.σ. χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

3

Αλατοπιπερώνουμε καλά, λαδώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα ραντίζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

4

Ετοιμάζουμε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτου και 6 κομμάτια λαδόκολας σε μέγεθος που να χωράει και να μπορεί να κλείσει καλά κάθε φιλέτο ψαριού με τα χόρτα . Τα τοποθετούμε από ένα φύλλο λαδόκολας επάνω από ένα φύλλο αλλουμινόχαρτου και λαδώνουμε την επιφάνεια.

5

Βάζουμε επάνω στην λαδόκολα από το μείγμα με το σπανάκι. Τοποθετούμε επάνω ένα φιλέτο ψαριού και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

6

Διπλώνουμε καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να μην ανοίξει την ώρα που ψήνετε. Τοποθετούμε τα πακέτα σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

7

Σερβίρουμε όπως είναι στο πιάτο και χαλαρώνουμε ελαφρά το άνοιγμα του χαρτιού, ώστε να φανεί το ψάρι. Το σερβίρουμε ζεστό.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φιλέτο από ψάρι θέλουμε.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 6 φιλέτα από λαυράκι
 500 g φρέσκο σπανάκι, τρυφερό
 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
 2 tbsp καυκαληθρες και άνηθο
 2 μεγάλα λεμόνιατον χυμό
 ξύσμα ένος λεμονιού
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι

Directions

1

Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε φύλλα , το σoτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Το αφήνουμε να στεγνώσει.

2

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε το σπανάκι χόρτα, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα και 3 κ.σ. χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

3

Αλατοπιπερώνουμε καλά, λαδώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα ραντίζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

4

Ετοιμάζουμε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτου και 6 κομμάτια λαδόκολας σε μέγεθος που να χωράει και να μπορεί να κλείσει καλά κάθε φιλέτο ψαριού με τα χόρτα . Τα τοποθετούμε από ένα φύλλο λαδόκολας επάνω από ένα φύλλο αλλουμινόχαρτου και λαδώνουμε την επιφάνεια.

5

Βάζουμε επάνω στην λαδόκολα από το μείγμα με το σπανάκι. Τοποθετούμε επάνω ένα φιλέτο ψαριού και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

6

Διπλώνουμε καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να μην ανοίξει την ώρα που ψήνετε. Τοποθετούμε τα πακέτα σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

7

Σερβίρουμε όπως είναι στο πιάτο και χαλαρώνουμε ελαφρά το άνοιγμα του χαρτιού, ώστε να φανεί το ψάρι. Το σερβίρουμε ζεστό.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φιλέτο από ψάρι θέλουμε.

Kαλή όρεξη!

Λαυράκι με σπανάκι