Print Options:

Κριθαράκι με ψητά λαχανικά

Yields1 ServingTotal Time30 mins

Ενα κριθαράκι πλούσιο σε λαχανικά και μυρωδικά. Ένα υγιεινό και πολύ εύκολο για να γίνει πιάτο.

 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
 2 μεσαία κρεμμύδια σε ροδέλες
 4 μέτρια καρότα σε ροδέλες
 4 μέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες
 2 κόκκινες πιπεριές σε μικρές λωρίδες
 2 κίτρινες πιπεριες σε μικρές λωρίδες
 5 cups ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι
 1 tsp θυμάρι
 1 tsp βασιλικό
 1015 μικρά ντοματίνια κομμένα στην μέση
 150 g τριμμένη παρμεζάνα
 3 tbsp ψιλοκομμένο μαϊντανό
1

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια), τα ξερά μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.

2

Ανακατατεύουμε, γυρίζοντας τα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να έχουν μελώσει και να πάρουν ένα ελαφρύ μαύρισμα στις άκρες τους.

3

Σε ένα κατσαρόλάκι βράζουμε νερό στην τετραπλάσια ποσότητα από το κριθαράκι και το αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι όταν το νερό κοχλάζει. Το βράζουμε για 11-12 λεπτά.

4

Σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασε το κριθαράκι.

5

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά και όσα υγρά έβγαλαν στο ψήσιμο, το κριθαράκι, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά. Εάν είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.(Τα λαχανικά στο ψήσιμο θα μελώσουν και θα βγάλουν αρκετά υγρά, οπότε πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσετε από το νερό. )

6

Εάν το θέλετε πιο πικάντικο προσθέστε λίγο μπούκοβο ή παπρικα.

Kαλή όρεξη!