Ενα κριθαράκι πλούσιο σε λαχανικά και μυρωδικά. Ένα υγιεινό και πολύ εύκολο για να γίνει πιάτο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από τα ντοματίνια), τα ξερά μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ανακατατεύουμε, γυρίζοντας τα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι τα λαχανικά να έχουν μελώσει και να πάρουν ένα ελαφρύ μαύρισμα στις άκρες τους.
Σε ένα κατσαρόλάκι βράζουμε νερό στην τετραπλάσια ποσότητα από το κριθαράκι και το αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι όταν το νερό κοχλάζει. Το βράζουμε για 11-12 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασε το κριθαράκι.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά και όσα υγρά έβγαλαν στο ψήσιμο, το κριθαράκι, την τριμμένη παρμεζάνα και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά. Εάν είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.(Τα λαχανικά στο ψήσιμο θα μελώσουν και θα βγάλουν αρκετά υγρά, οπότε πιθανόν να μην χρειαστεί να προσθέσετε από το νερό. )
Εάν το θέλετε πιο πικάντικο προσθέστε λίγο μπούκοβο ή παπρικα.
Kαλή όρεξη!