Κλασσική Τούρκικη συνταγή. Κρέας Κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας. Το γνωστό ως Hunkar begendi !!!
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύντας καλά, για να ροδίσουν όλα τα κομμάτια. Προσθέτουμε τη ντομάτα.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, πιπέρι και ζάχαρη και ψήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει λίγη σάλτσα.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στον γκριλ. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε έν
Σε μία κατσαρόλα ροδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσέχοντας να μη σβολιάσει.
Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίμμα από μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τις λιωμένες μελιτζάνες.
Kαλή όρεξη!