Print Options:

Κρέας κοκκινιστό με Πουρέ Μελιτζάνας

Ποσότητες1 ServingΣυνολο3 ώρες

Κλασσική Τούρκικη συνταγή. Κρέας Κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας. Το γνωστό ως Hunkar begendi !!!

 1.50 kg Μπούτι από αρνάκι γάλακτος
 3 Ντομάτες
 1 κ.γ. Πάπρικα Γλυκιά
 2 Κρεμμύδια
 1 κ.σ. Βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 0.50 κ.γ. Ζάχαρη
 1 κ.σ. Ρίγανη
Για τον πουρέ μελιτζάνας
 1.50 kg Μελιτζάνες
 1 cup Γάλα
 2 κ.σ. Βούτυρο
 2 κ.σ. Αλεύρι
 100 g Τριμένο κασέρι
 0.50 κ.γ. Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1

Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.

2

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύντας καλά, για να ροδίσουν όλα τα κομμάτια. Προσθέτουμε τη ντομάτα.

3

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, πιπέρι και ζάχαρη και ψήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει λίγη σάλτσα.

Για τον πουρέ μελιτζάνας
4

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στον γκριλ. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε έν

5

Σε μία κατσαρόλα ροδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσέχοντας να μη σβολιάσει.

6

Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίμμα από μοσχοκάρυδο.

7

Ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με τις λιωμένες μελιτζάνες.

8

Kαλή όρεξη!