Μερίδες1 Serving
Σύνολο50 mins

1

Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να αφρατέψουν.

2

Βάζουμε σε μιά λεκανίτσα το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.

3

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο βούτυρο και ζυμώνουμε ελαφριά με το χέρι.

4

Στο τελος ρίχνουμε και τα αμύγαδαλα χοντροκομένα και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

5

Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια μας με το χέρι στρόγγυλα ή τα κόβουμε με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε.

6

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

7

Όταν είναι έτοιμα, τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Απο πάνω πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.

Καλή επιτυχία!

Category

Ingredients

Directions

1

Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε να αφρατέψουν.

2

Βάζουμε σε μιά λεκανίτσα το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.

3

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά στο βούτυρο και ζυμώνουμε ελαφριά με το χέρι.

4

Στο τελος ρίχνουμε και τα αμύγαδαλα χοντροκομένα και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

5

Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια μας με το χέρι στρόγγυλα ή τα κόβουμε με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε.

6

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

7

Όταν είναι έτοιμα, τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Απο πάνω πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.

Καλή επιτυχία!

Κουραμπιέδες