Χοιρινό κότσι στο φούρνο που λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το για την οικογένεια σας και να είστε σίγουροι πως θα πάρετε πολλά μπράβο.
Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα βάζοντας το κρασί, το καρότο, μία πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι,αλάτι και μπαχάρι, το λάδι και αλλείφουμε τα κότσια.
Κλείνουμε τη γάστρα και το αφήνουμε να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 2 ώρες, ελέγχουμε όμως στη διάρκεια αν χρειαστεί να τα γυρίσουμε και να προσθέσουμε λίγο κρασί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σ΄ ένα μεγάλο μπολ. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη,σκόρδο, χυμό λεμονιού, ένα κουτάλι μουστάρδα, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε τα λαχανικά και το μπαχαρι και απλώνουμε τις πατάτες γύρω γύρω.
Κλείνουμε τη γάστρα κι αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για 1 ώρα κι ένα τέταρτο με 20 λέπτα ακόμη.
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο βγάζουμε ανεβάζουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς,για να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και να ξεροψηθεί.
Kαλή όρεξη!
Servings 0