Print Options:

Κολοκυθάκια γεμιστά

Ποσότητες4 ServingsΣυνολο1 ώρα 20 λεπτά

 10 μεγάλα κολοκύθια
 0.50 kg κιμά μοσχαρίσιο
 8 κ.σ. ρύζι
 2 μεγάλα κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 1 κ.σ. δύόσμο
 2 φλιτζ. λάδι
 0.50 φλιτζ. κρασί
 1 κονσέρβα τοματάκια
 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
 0.50 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι
1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες.

2

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκυθάκι κενό στην μέση σαν σωλήνα. Δεν πετάμε την ψίχα την κρατάμε στην άκρη.

3

Βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά για να χωρίσει και να μη κάνει σβόλους.

4

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια και και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Διαλύουμε σε ποτήρι νερό τον πελτέ και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

7

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το σκεύος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια το αφαιρούμε.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 4