Ποσότητες4 Servings
Συνολο1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες.

2

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκυθάκι κενό στην μέση σαν σωλήνα. Δεν πετάμε την ψίχα την κρατάμε στην άκρη.

3

Βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά για να χωρίσει και να μη κάνει σβόλους.

4

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια και και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Διαλύουμε σε ποτήρι νερό τον πελτέ και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

7

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το σκεύος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια το αφαιρούμε.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες.

2

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκυθάκι κενό στην μέση σαν σωλήνα. Δεν πετάμε την ψίχα την κρατάμε στην άκρη.

3

Βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά για να χωρίσει και να μη κάνει σβόλους.

4

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια και και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Διαλύουμε σε ποτήρι νερό τον πελτέ και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

7

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το σκεύος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια το αφαιρούμε.

Kαλή όρεξη!

Κολοκυθάκια γεμιστά