Print Options:

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ

Ποσότητες5 ServingsΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα1 ώραΣυνολο1 ώρα 10 λεπτά

Θέλετε να φάτε κεφτεδάκια άλλα όχι τα συνηθισμένα τηγανητά κεφτεδάκια; Κάντε τα λοιπόν κοκκινιστά και συνδιάστε τα με πουρέ.. χμμ Μούρλια..

Για τα κεφτεδάκια
 650 g κιμά ανάμεικτο (μισό μοσχαρίσιο μισό χοιρινό)
 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
 1 αυγό
 2 κ.σ. μαιντανό
 1 κ.γ. κύμινο
 1 κρεμμύδι
 500 g ντοματοχυμός
Για τον πουρέ
 1 kg πατάτες καθαρισμένες
 2 κ.σ. βούτυρο
 1 l γάλα
 αλάτι - πιπέρι
1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί ,το σκόρδο, μαϊντανό και το κύμινο , αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.

2

Τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

4

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, περίπου 30 λεπτά.

5

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτα και αφήνουμε να βράσουν με την σάλα για 15 λεπτά.

Για τον πουρέ
6

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.

7

Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και το γάλα

8

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

Kαλή όρεξη!

Nutrition Facts

Μερίδες 5