Θέλετε να φάτε κεφτεδάκια άλλα όχι τα συνηθισμένα τηγανητά κεφτεδάκια; Κάντε τα λοιπόν κοκκινιστά και συνδιάστε τα με πουρέ.. χμμ Μούρλια..

Yields5 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
 650 g κιμά ανάμεικτο (μισό μοσχαρίσιο μισό χοιρινό)
 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
 1 αυγό
 2 tbsp μαιντανό
 1 tsp κύμινο
 1 κρεμμύδι
 500 g ντοματοχυμός
Για τον πουρέ
 1 kg πατάτες καθαρισμένες
 2 tbsp βούτυρο
 1 l γάλα
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί ,το σκόρδο, μαϊντανό και το κύμινο , αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.

2

Τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

4

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, περίπου 30 λεπτά.

5

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτα και αφήνουμε να βράσουν με την σάλα για 15 λεπτά.

Για τον πουρέ
6

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.

7

Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και το γάλα

8

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για τα κεφτεδάκια
 650 g κιμά ανάμεικτο (μισό μοσχαρίσιο μισό χοιρινό)
 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
 1 αυγό
 2 tbsp μαιντανό
 1 tsp κύμινο
 1 κρεμμύδι
 500 g ντοματοχυμός
Για τον πουρέ
 1 kg πατάτες καθαρισμένες
 2 tbsp βούτυρο
 1 l γάλα
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί ,το σκόρδο, μαϊντανό και το κύμινο , αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.

2

Τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.

3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

4

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, περίπου 30 λεπτά.

5

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτα και αφήνουμε να βράσουν με την σάλα για 15 λεπτά.

Για τον πουρέ
6

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.

7

Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι καλά και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι πιπέρι και το γάλα

8

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

Kαλή όρεξη!

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ