Print Options:

Κατσικάκι γεμιστό

Ποσότητες6 ServingsΠροετοιμασία20 λεπτάΜαγείρεμα4 ώρεςΣυνολο4 ώρες 20 λεπτά

Έχουμε παρομοιάσει το κατσικάκι με το Πάσχα. Συνήθως αυτή είναι η μέρα που επιλέγουμε να κάνουμε ένα τετοιο φαγητό. Η αλήθεια είναι πως θέλει πολλές ώρες αλλά πραγματικά αξίζει ο χρόνος και ο κόπος. Η γευση είναι υπέροχη!! Θα μπορούσαμε να το επίλέξουμε και για ένα Κυριακάτικο οικογενιακό τραπέζι.

 6 kg κατσικάκι
 750 g συκώτι από το κατσίκι
 250 g ρύζι καρολίνα ή ρύζι κίτρινο
 3 κρεμμύδια
 4 κόκκους μπαχάρι
 ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι
1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κεφάλι και τα πόδια από το κατσίκάκι.

2

Πριν ξεκινήσουμε το πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες που έχουν μείνει επάνω.

3

Πλένουμε πολύ καλά το συκωτι και το βράζουμε περίπου μισή ώρα.

4

Το ψιλικόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε ελαιόλαδοκαι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

5

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το ψιλοκομμένο συκωτάκι.

6

Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μπαχάρι και προσθέτουμε λίγο νεράκι.

7

Μολις τραβήξει τα υγρά κατεβάζουμε απο τη φωτια. Προσοχή. Δεν θέλουμε να βράσει το ρύζι γι αυτό δεν βάζουμε πολύ νερό.

8

Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κατσικάκι όπως επίσης και τα πόδια του.

9

Γεμίζουμε την κοιλιά του και στην συνέχεια την ράβουμε . Βάζουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κατσικάκι .

10

Προσθέτουμε από πάνω λίγο πελτέ ντομάτας και ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κομμάτια. Βάζουμε και λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο.

11

ήνουμε στους 190 - 200 βαθμούς για 4 ώρες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολα.Ψήνουμε για αλλες 2 ώρες περίπου. Παρακολουθούμε στη διάρκεια το φαγητό μας μήπως χρειάζετε να προσθέσουμε νεράκι στο ταψί.

Καλή Όρεξη!!

Nutrition Facts

Μερίδες 6