Έχουμε παρομοιάσει το κατσικάκι με το Πάσχα. Συνήθως αυτή είναι η μέρα που επιλέγουμε να κάνουμε ένα τετοιο φαγητό. Η αλήθεια είναι πως θέλει πολλές ώρες αλλά πραγματικά αξίζει ο χρόνος και ο κόπος. Η γευση είναι υπέροχη!! Θα μπορούσαμε να το επίλέξουμε και για ένα Κυριακάτικο οικογενιακό τραπέζι.

Μερίδες6 Servings
Προετοιμασία20 minsΜαγείρεμα4 hrsΣύνολο4 hrs 20 mins

1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κεφάλι και τα πόδια από το κατσίκάκι.

2

Πριν ξεκινήσουμε το πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες που έχουν μείνει επάνω.

3

Πλένουμε πολύ καλά το συκωτι και το βράζουμε περίπου μισή ώρα.

4

Το ψιλικόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε ελαιόλαδοκαι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

5

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το ψιλοκομμένο συκωτάκι.

6

Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μπαχάρι και προσθέτουμε λίγο νεράκι.

7

Μολις τραβήξει τα υγρά κατεβάζουμε απο τη φωτια. Προσοχή. Δεν θέλουμε να βράσει το ρύζι γι αυτό δεν βάζουμε πολύ νερό.

8

Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κατσικάκι όπως επίσης και τα πόδια του.

9

Γεμίζουμε την κοιλιά του και στην συνέχεια την ράβουμε . Βάζουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κατσικάκι .

10

Προσθέτουμε από πάνω λίγο πελτέ ντομάτας και ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κομμάτια. Βάζουμε και λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο.

11

ήνουμε στους 190 - 200 βαθμούς για 4 ώρες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολα.Ψήνουμε για αλλες 2 ώρες περίπου. Παρακολουθούμε στη διάρκεια το φαγητό μας μήπως χρειάζετε να προσθέσουμε νεράκι στο ταψί.

Καλή Όρεξη!!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κεφάλι και τα πόδια από το κατσίκάκι.

2

Πριν ξεκινήσουμε το πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες που έχουν μείνει επάνω.

3

Πλένουμε πολύ καλά το συκωτι και το βράζουμε περίπου μισή ώρα.

4

Το ψιλικόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε ελαιόλαδοκαι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.

5

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το ψιλοκομμένο συκωτάκι.

6

Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μπαχάρι και προσθέτουμε λίγο νεράκι.

7

Μολις τραβήξει τα υγρά κατεβάζουμε απο τη φωτια. Προσοχή. Δεν θέλουμε να βράσει το ρύζι γι αυτό δεν βάζουμε πολύ νερό.

8

Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κατσικάκι όπως επίσης και τα πόδια του.

9

Γεμίζουμε την κοιλιά του και στην συνέχεια την ράβουμε . Βάζουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα κομμάτια από το κατσικάκι .

10

Προσθέτουμε από πάνω λίγο πελτέ ντομάτας και ελάχιστο ελαιόλαδο και αλείφουμε τα κομμάτια. Βάζουμε και λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο.

11

ήνουμε στους 190 - 200 βαθμούς για 4 ώρες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολα.Ψήνουμε για αλλες 2 ώρες περίπου. Παρακολουθούμε στη διάρκεια το φαγητό μας μήπως χρειάζετε να προσθέσουμε νεράκι στο ταψί.

Καλή Όρεξη!!

Κατσικάκι γεμιστό