Κατσικάκι φρικασέ! Συνηθίζεται για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά 15 kg κατσικάκι 15 kg φρέσκα κρεμμυδάκια 2 μαρούλια 2 ματσάκια άνηθο |
Διαδικασία1 Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. 2 Μόλις μαλακώσουν, βάζουμε το κρέας για να πάρει μια ωραία κρούστα. Μόλις ροδίσει, σβήνουμε με νερό (περίπου ½ λίτρο) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. 3 Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα χόρτα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μία ώρα. 4 Μόλις είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αβγολέμονο. 5 Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. 6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Αβγολέμονο 7 Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. 8 Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέσουμε τους κρόκους, μετά το λεμόνι και σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις μαλακώσουν, βάζουμε το κρέας για να πάρει μια ωραία κρούστα. Μόλις ροδίσει, σβήνουμε με νερό (περίπου ½ λίτρο) και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα χόρτα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μία ώρα.
Μόλις είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αβγολέμονο.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέσουμε τους
κρόκους, μετά το λεμόνι και σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό.
Kαλή όρεξη!