Θέλει λίγακι χρόνο αλλα δεν είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία για να φτιαξουμε κανελόνια.

Μερίδες6 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος1 hr 40 λεπτάΣυνολικός Χρόνος1 hr 55 λεπτά

Υλικά

Για τη γέμιση
Για την κρέμα

Διαδικασία

1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά να διαλυθεί ο κιμάς και να μη σβολιάσει.

2

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την δάφνη ,και τον κύβο λαχανικών.

3

Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

4

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αυγό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και πιπέρι.

7

Καλύπτουμε με λίγο μείγμα το ταψί .

8

Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λίγο κενό ανάμεσά τους.

9

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.

10

Περιχύνουμε με την κρέμα ώστε να καλυφθεί καλά.

11

Πασπαλίσουμε με το τριμμένο παρμεζάνα. Μοιράζουμε πάνω στην κρέμα μερικά κομματάκια βούτυρο.

12

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

13

Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να πάρει χρώμα.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Για τη γέμιση
Για την κρέμα

Directions

1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά να διαλυθεί ο κιμάς και να μη σβολιάσει.

2

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την δάφνη ,και τον κύβο λαχανικών.

3

Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

4

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αυγό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και πιπέρι.

7

Καλύπτουμε με λίγο μείγμα το ταψί .

8

Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λίγο κενό ανάμεσά τους.

9

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.

10

Περιχύνουμε με την κρέμα ώστε να καλυφθεί καλά.

11

Πασπαλίσουμε με το τριμμένο παρμεζάνα. Μοιράζουμε πάνω στην κρέμα μερικά κομματάκια βούτυρο.

12

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

13

Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να πάρει χρώμα.

Kαλή όρεξη!

Κανελόνια γεμιστά με κιμά