Καλαμάρι..

Τηγανητό ή ψητό ; Κοκκινιστό ή όχι;

Σήμερα δοκιμάστε να το φτιαξετε γεμιστό με φετά και δεν θα χάσετε. Είναι πραγματικά μούρλια!!

Μερίδες4 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος1 hrΣυνολικός Χρόνος1 hr 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Πλένουμε τα καλαμάρια καλά και βάζουμε τα πλοκάμια τους να βράσουν για 2-3 λεπτά.

2

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και στη συνέχεια το βγάζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Με τρυπητή κουτάλα τις παίρνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

3

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες , αραιά μεταξύ τους σε μία στρώση, ώστε να τηγανιστούν, χωρίς να βράσουν. ΤΙς βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στο μπολ με τις πιπεριές.

4

Οταν κρυώσει το μείγμα στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι στερεωμένο σε ένα βαθύ πιάτο, ώστε να κρατήσουμε τα ζουμιά που θα βγάλει.

5

Αδειάζουμε το μείγμα πάλι στο μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το ξύσμα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα, κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια, στερεώνοντάς το με μια οδοντογλυφίδα.

6

Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα ταψάκι που να τα χωράει άνετα σε μία στρώση, τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο και από την άλλη πλευρά.

7

Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει στο ταψί. Ανακατεύουμε το ζουμί από τα λαχανικά μαζί με το ζουμί που έβγλαν τα καλαμάρια στο ψύσιμο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τα καλαμάρια και σερβίρουμε.

Καλή σας Όρεξη!!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Πλένουμε τα καλαμάρια καλά και βάζουμε τα πλοκάμια τους να βράσουν για 2-3 λεπτά.

2

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και στη συνέχεια το βγάζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Με τρυπητή κουτάλα τις παίρνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

3

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες , αραιά μεταξύ τους σε μία στρώση, ώστε να τηγανιστούν, χωρίς να βράσουν. ΤΙς βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στο μπολ με τις πιπεριές.

4

Οταν κρυώσει το μείγμα στο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι στερεωμένο σε ένα βαθύ πιάτο, ώστε να κρατήσουμε τα ζουμιά που θα βγάλει.

5

Αδειάζουμε το μείγμα πάλι στο μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το ξύσμα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα, κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια, στερεώνοντάς το με μια οδοντογλυφίδα.

6

Βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα ταψάκι που να τα χωράει άνετα σε μία στρώση, τα λαδώνουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο και από την άλλη πλευρά.

7

Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και κρατάμε το ζουμί που έχουν βγάλει στο ταψί. Ανακατεύουμε το ζουμί από τα λαχανικά μαζί με το ζουμί που έβγλαν τα καλαμάρια στο ψύσιμο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τα καλαμάρια και σερβίρουμε.

Καλή σας Όρεξη!!

Καλαμάρι Γεμιστό