Μαγειρέυουμε νοστιμότατα κοκκινιστά καλαμαράκια με μακαρόνια ή ρύζι!

Ας ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα τηγανιτά!

Ποσότητες4 Servings
Προετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣυνολο50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

3

Μόλις τα καλαμαράκια πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και περιχύνουμε με τις ντομάτες που έχουμε ήδη πολτοποιήσει από πριν.

4

Ρίχνουμε το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για 15- 20 λεπτά περίπου ακόμη.

**Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Kαλή όρεξη!

Αναζητήστε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στις σελίδες του τι να μαγειρέψω σήμερα. Θα βρείτε γρήγορες εύκολες και νόστιμες συνταγές από διαφορετικά μέρη.

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

Directions

1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

3

Μόλις τα καλαμαράκια πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και περιχύνουμε με τις ντομάτες που έχουμε ήδη πολτοποιήσει από πριν.

4

Ρίχνουμε το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για 15- 20 λεπτά περίπου ακόμη.

**Σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.

Kαλή όρεξη!

Καλαμαράκια με κόκκινη σάλτσα